Централна климатизация

Централната климатизация е подходяща за климатизиране на големи площи, състоящи се от една или повече зони или помещения. Системите за централна климатизация са проектирани да могат ефективно да охлаждат цели сгради, етажи от тях или пък отделни офиси с повече зони. Системите за централна климатизация обикновено се състоят от едно или няколко външни тела, които обслужват множество вътрешни климатични тела. Монтажа на външните тела най-често се обособява на покрива на сградата или на нивото на терена. Могат да бъдат инсталирани и в подходящи технически помещения при правилен подбор на система и подходящо архитектурно решение.

Когато говорим за централна климатизация, обикновено имаме предвид VRF системите или водните системи с водоохлаждащи или термопомпени агрегати (чилъри). Препоръчваме ви преди да се спрете на тип централна климатизация за вашата сграда, най-напред да се консултирате с нас. Различните видове системи имат различни предимства и са подходящи за различни ситуации. При проектирането на сградата е от изключителна важност да се подбере най-напред, най-подходящия тип централна климатизация. Има сгради и решения, които са по-подходящи за класическите чилърни системи, но в повечето случаи новите административни сгради е по-подходящо да се климатизират с VRF системи.

Ние работим с широка гама от продукти, като извършваме както проектиране, така и инсталация и сервиз на системите.  Предлагаме обективна консултация, с която да ви насочим към най-подходящите за вас продукти, така че в крайна сметка да получите климатизация и отопление отговарящи на вашите изисквания и нужди.

Централна климатизация

В последно време мулти сплит системите, които са по-характерни за използване при по-малки обекти все повече се доближават до системите за централна климатизация, поради което сме ги поместили в тази секция. При някои от производителите MultиSplit системите преминават към така наречените Mini VRF системи и могат да се използват вътрешни тела от различните производствени гами на съответния производител.

keyboard_arrow_up