Когато говорим за модерна централна климатизация, ние визираме преди всичко за VRF системите. Това са климатични системи, работещи на директно изпарение на хладилен агент (най-често R410A). Количеството на фреона, което циркулира в системата зависи от топлинното натоварване на помещенията в конкретния момент. Това прави системата изключително гъвкава и икономична, тъй като консумацията на електроенергия се променя пропорционално на натоварването – плавно и равномерно. VRF системите не съдържат вода или разтвор на етиленгликол, подобно на инсталациите с чилъри или централни термопомпи. Това дава някои големи предимства на тази технология в сравнение със значително по-старата класическа инсталация с вода/гликол. Някои от тези предимства са: по-висока ефективност – липса а междинен топлоносител вода; няма корозия; висока степен на автоматизация; много голям избор от вътрешни тела с много по-съвършен контрол. Всички тези предимства правят VRF системите подходящи за климатизация на административни сгради, хотели, търговски центрове, болници, жилищни сгради. Технологията позволява лесно да се инсталира система за разделно отчитане на разходите – за всяко вътрешно климатично тяло по отделно. Това означава, че може да бъде залагана и като основна отоплителна и охладителна система в сгради с различна експлоатация – за ползване от един или много ползватели, наематели и т.н.

VRF система MItsubishi

Все по-често се търсят решения за централно охлаждане на по-малки площи, които заемат само етаж от сграда или пък част от етаж на дадена сграда. Тук приложение намират Mini VRF системите или мулти сплит системите. Те са подходящи за климатизация обикновено на площи до около 150-200 м2. Разбира се модулно могат да бъдат климатизирани и много по-големи зони, заемащи площ от хиляди квадрати. Основно предимство на Mini VRF системите и мулти сплит системите, е че външните тела са по-малки и могат да бъдат инсталирани на по-специфични места. Може лесно да се раздели собствеността, когато в сградата има различи ползватели и собственици.

Ние сме специализирани в проектирането и изграждането на системи централна климатизация. Работим с подбрани и утвърдени производители, така че можем винаги да предложим най-доброто решение за конкретния ваш обект.

Работим със системите за централна климатизация на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES, DAIKIN, LG, GREE.

Всяка от марките има своите предимства и ние винаги се стараем да ви консултираме обективно и да ви предложим това, което най-добре ще отговори на нуждите Ви.

Съвет: Когато имате нужда от система за централна климатизация се доверявате не на фирми и инсталатори, които се занимават само с продажба и монтаж на техника, а на такива, които могат да ви предложат цялостен инженеринг – проектиране, изграждане и поддръжка. Системи, които не са проектирани правилно няма да функционират ефективно и надеждно.

Можете изпращате вашите запитвания на e-mail-а за контакти. Ще се радваме да ви бъдем полезни.

VRF-IndoorUnits
VRF-Външно тяло
Mini VRF
keyboard_arrow_up