Кондензационните влагоуловители са най-популярните уреди за намаляване на влажността на въздуха. Това се дължи на факта, че обикновено при еднакви капацитети на обезвлажняване този тип уреди са по-евтини и по-икономични. Също така, в повечето случаи те са и по-лесни за инсталация – могат да бъдат самостоятелни уреди, които просто се включват в контакта, настройва се желаното ниво на влажност и те започват да работят като събират отделената влага в резервоар. По този начин работят битовите и мобилните модели, които се използват в строителството например. Когато обаче говорим за обезвлажняване на басейни, в повечето случаи уредите се монтират в специално машинно помещение и засмукването на влажния въздух и нагнетяването на сухия въздух става посредством въздуховоди, а отделената влага се изхвърля директно в канал. По този начин уредът остава скрит от ползвателите на басейна и същевременно не се налага изпразването на резервоара, когато той се напълни.

Този тип уреди работят на термопомпен принцип, подобно на климатиците. Влажният въздух се засмуква и преминава през изпарителя, който е с по-ниска температура и по този начин въздухът се охлажда до точката на оросяване. Излишната влага полепва по самия изпарител и се стича в специална вана, която се намира под него. След изпарителя изсушеният въздух преминава и през кондензатора на термопомпената система и се загрява отново преди да бъде върнат в помещението. В следващото видео можете да видите нагледно как се случва това.

Много е важно да се отбележи, че номиналните стойности за капацитета на кондензационните влагоуловители се дават при параметри на обработвания въздух – температура 30°C и влажност 80%. При намаляване на който и да е от двата параметъра, капацитетът на уредите също намалява много бързо.

Изберете професионален влагоуловител

Професионален влагоуловител

Професионален влагоуловител – за какво служи?

 Професионален влагоуловител 1
Професионален влагоуловител – Какво трябва да знаем?

Професионален влагоуловител е уред, който служи за намаляване на влажността в дадено помещение. Той е необходим в технически помещения, както и на места, където редовно се събират големи количества влага. Един професионален влагоуловител би могъл да ви послужи и в извънредни ситуации у дома, като по време на ремонт, след наводнение и т.н. Два са видовете професионален влагоуловител според използваните методи за намаляване на влажността – кондензационен и адсорбционен.

Кондензационен професионален влагоуловител

Кондензационният е най-често използваният професионален влагоуловител в практиката. Това се дължи на икономичността му, както и на по-ниската му цена – характеристики, правещи го достъпен за повечето потребители и бизнеси. Инсталацията му също е изключително лесна – включва се в контакта и се избира желаното ниво на влажност. Има и модели професионален влагоуловител, които изискват инсталация от специализирана фирма. За това може да разчитате на нас или някой от нашите партньори. В някои случаи, когато се монтира професионален влагоуловител инсталацията трябва да се извърши в специално машинно помещение, а дейността по засмукването на влагата се осъществява чрез въздуховоди. Така, от една страна, професионалният влагоуловител не пречи на ползвателите на басейна, а от друга – няма нужда резервоарът непрекъснато да се изпразва.

Принципът на работа на кондензационния професионален влагоуловител е подобен на този на климатика и се нарича термопомпен. След засмукване влажният въздух минава през изпарителя. Тъй като изпарителят е с по-ниска температура, въздухът може да бъде охладен до точката на оросяване. Специална вана под изпарителя служи за стичане на полепналата влага. Впоследствие изсушеният въздух се насочва към кондензатора, където пак се загрява и се връща в помещението. В общи линии това е механизмът на действие на един  съвременен кондензационен професионален влагоуловител. Нека видим по какво се отличава адсорбционният професионален влагоуловител.

Адсорбционен професионален влагоуловител

 Професионален влагоуловител 2
Професионален влагоуловител – Разгледайте при нас!

Адсорбционният професионален влагоуловител не е толкова популярен в  сравнение с кондензационния. Причините за тази тенденция са много – адсорбционният професионален влагоуловител е по-скъп, а и генерира по-високи разходи за потребителя или бизнеса. Освен това инсталацията му е значително по-сложна. Но все пак има ситуации, при които кондензационният професионален влагоуловител не е способен да се справи. Тогава на потребителите или бизнесите им се налага да заложат на адсорбционен професионален влагоуловител. Той върши чудесна работа, ако например въздухът, чиято влажност ще бъде намалявана, е с ниска температура или когато е нужна много ниска влажност, особено под 40%. При тези ситуации препоръката ни е да инвестирате в адсорбционен  професионален влагоуловител, а не в кондензационен.

Адсорбционният професионален влагоуловител работи с т.нар. адсорбиращ ротор. В него е поставен гел, който притежава изключително голяма способност да абсорбират водни молекули. Вентилатор помага на влажния въздух да мине през ротора. По време на това преминаване се отделят водните молекули. Впоследствие изсушеният въздух се връща обратно в помещението. Необходимо е роторът да се регенерира, тъй като капацитетът му на адсорбция не е безкраен. За тази цел служи допълнителният въздушен поток. Преди да мине през ротора, този допълнителен въздушен поток се подгрява, за да достигне много висока температура. При самото преминаване въздушният поток поема водните молекули по повърхността на ротора. Накрая се изхвърля навън наред с поетата влага. Процесът по регенерация протича едновременно с този по адсорбция, така че няма нужда от прекъсване на работата на вашия адсорбционен професионален влагоуловител.

За кого са подходящи моделите професионален влагоуловител?

Моделите професионален влагоуловител са неотменна част от индустриални и научни процеси, където постоянното ниво на влажност е от съществено значение за ефективността, качеството и безопасността на продуктите и услугите.

 Професионален влагоуловител 3
Професионален влагоуловител от Climaset

Влагоуловителите са от съществено значение в производството на лекарства, където влажността може да повлияе на стабилността и ефективността на продуктите. Те са подходящи и за производствените линии за храни, лекарства, химикали и други продукти, за да се осигури качествено производство и спазване на стандартите за безопасност.

Освен това лабораторните условия изискват прецизен контрол на влажността, за да се поддържат точни измервания и експерименти.  Моделите професионален влагоуловител са полезни и за поддържане на оптимални условия за съхранение на хранителни и технически продукти, предотвратяване на корозия и повреди.

Влагоуловителите са важни също в центровете за данни и производствените обекти, за да се предотвратят повреди и смущения в работата на оборудването. В хладилни системи и климатични уреди моделите професионален влагоуловител помагат за по-ефективно охлаждане и поддържане на комфорт.

Към кои марки професионален влагоуловител да се насочите?

Сред марките професионален влагоуловител, които бихме ви препоръчали, са Danvex и Condair. Те ще удовлетворят очакванията ви за ефективно изсушаване или намаляване на влажността в дадено помещение, както и за удобна работа със системата на влагоуловителя. Danvex е финландска компания, която е на пазара близо 30 години и се е доказала като надежден производител. Нейните модели професионален влагоуловител са с безупречно качество, устойчиви са и притежават комбинация от иновативни функции. Те повишават ефективността им във всяко помещение, в което трябва да се намали влажността.

Защо да закупите професионален влагоуловител от Climaset.net?

Причина 1 защо да закупите професионален влагоуловител от Climaset.net: Водещи и актуални модели

Climaset.net ви предлага модерни модели професионален влагоуловител на марките Danvex и Condair. Те носят добавена стойност на клиента благодарение на ефективната си работа по намаляване на влажността, иновативните функции, както и своите механизми за удобна работа. Независимо дали търсите кондензационен или адсорбционен професионален влагоуловител, вярното решение е да се обърнете към екипа на Climaset.net. Може предварително да се консултирате с нас, за да разберете кой  професионален влагоуловител ще отговори най-добре на нуждите ви.

 Професионален влагоуловител 4
Професионален влагоуловител – Доверете се на опита!

Причина 2 защо да закупите професионален влагоуловител от Climaset.net: Конкурентни цени

Без значение дали предпочитате кондензационен  професионален влагоуловител или адсорбционен професионален влагоуловител, екипът на Climaset.net ще ви предложи конкурентни цени. Цени, които са адекватни на бюджетите на потребителите и бизнесите у нас. Разумните цени са особено важни, когато се прави такава голяма инвестиция като покупката на професионален влагоуловител. Те са гаранция, че няма да бъдете ощетени и ще получите точно това, за което сте платили. Така че при покупка на професионален влагоуловител оптималното съотношение между качество и цена е аспектът, който трябва да търсите.

Причина 3 защо да закупите професионален влагоуловител от Climaset.net: Пълно обслужване

Когато си поръчвате професионален влагоуловител от Climaset.net, бихте могли да заявите пълно обслужване. Нека да изясним какво означава предложението ни за пълно обслужване. Ние не само ще ви предоставим най-подходящия за вашите потребности професионален влагоуловител, но и ще ви го доставим на място и в бъдеще ще бъдем на ваше разположение при необходимост от сервиз или поддръжка. Тази услуга ще ви гарантира спокойствие и комфорт при използването на закупения професионален влагоуловител. Екипът на Climaset.net винаги е насреща, за да оборудва вашите технически или домашни помещения с уреди, които ще допринесат за постигане на оптималната среда в тях.

Доверете се на екипа на Climaset.net, който ви гарантира, че ще останете доволни от направения избор! Безброй са доволните клиенти както от нашите продукти, така и от допълнителните услуги, които предлагаме към тях.

keyboard_arrow_up