Пароовлажнителите работят на принципа на подгряване на водата до точка на кипене, при което тя се изпарява и по подходящ начин се смесва с въздуха в помещението и по този начин повишава неговата влажност. Тяхното най-голямо предимство е високата хигиена на овлажняване, тъй като при температурите на кипене всички микроорганизми, които се намират във водата, умират.

Има различни начини за изпаряване на водата, но най-разпространените са три:

  1. Електродно изпаряване – при този метод в съд с вода се потапят електроди, които я използват за проводник и през нея протича електрически ток, който я кара да се загрява и да се изпарява.
  2. Резистивно изпаряване – използват се електрически нагреватели на резиситивен принцип, подобни на тези в бойлерите, които се нагряват и сътоветно отдават топлината си във водата докато тя започне да се изпарява.
  3. Газово изпаряване – тук се използват газови горелки, които нагряват водата, докато тя започне да се изпарява.

Ние предлагаме пароовлажнители на швейцарския производител Condair с различен капацитет, които могат да използват всяка една от трите технологии. Можем да предложим и пароовлажнители за открит монтаж, които са обезапасени против замръзване и при най-суровите зимни условия.

Изберете пароовлажнители

Condair RS

Резистивните овлажнители на Condair са изключително иновативни, без аналог на пазара, заради своята патентована система за управление на котления камък. Периодите между обслужванията са значително увелечени и същевременно самото обслужване…
Контрол на влажността, Овлажняване, Парни овлажнители

Пароовлажнители – какво представляват?

Пароовлажнители 1
Пароовлажнители – Вижте повече!

Пароовлажнители са уреди, чиято работа се осъществява на принципа, свързан с подгряване на водата, докато се стигне до точката й на кипене. Така се стига до изпаряването на водата и до нейното смесване с въздуха в помещението. Или казано по друг начин, стига се до овлажняване на въздуха в помещението посредством пара. Този метод на овлажняване е максимално хигиеничен, тъй като при достигането на температура на кипене всички вредни микроорганизми във водата умират. По-надолу ще разберете как може да се осъществи овлажняване на въздуха чрез пароовлажнители.

Пароовлажнители – начини за изпаряване на водата

Начините за изпаряване на водата са много, но тези, които са най-разпространени и съответно най-използвани при съвременните модели пароовлажнители, са три.

Електродното изпаряване се използва от повечето съвременни модели пароовлажнители. При този начин за изпаряване на водата се използва съд, в който се потапят електроди, които използват водата като проводник. През водата протича електрически ток, по този начин тя се загрява и постепенно започва да се изпарява. Това е общо взето принципът на електродно изпаряване посредством електродни пароовлажнители.

Пароовлажнители 2
Пароовлажнители – Доверете се на опита!

Резистивното изпаряване е вторият начин за изпаряване на водата. Голяма част от съвременните модели пароовлажнители използват този метод, особено, когато се търси по-висока прецизност. Тук в употреба влизат електрически нагреватели, които работят на резистивен принцип. Посредством протичане на електрически ток през специален резиситвен елемент нагревателите се нагряват, а след това отдават своята топлина във водата до момента, в който тя започне да се изпарява. Това в общи линии представлява резистивното изпаряване, осъществявано посредством съвременните модели резиситивни пароовлажнители.

Tретият основен начин за изпаряване на водата в един парен овлажнител, е чрез загряването на водата чрез изгаряне на природен газ. За реализирането на този метод за изпаряване на водата се използват газови горелки, които загряват водата. Както и при останалите споменати по-горе методи за изпаряване на водата, и тук загряването продължава, докато стартира процеса на изпаряване. Отново хигиената на процеса по овлажняване на въздуха в помещението е на нужното ниво – аспект, който важи за всички методи, осъществявани посредством съвременните модели пароовлажнители.

Кои са предпочитаните марки за пароовлажнители?

Когато говорим за покупка на пароовлажнители, можем без притеснение да споменем няколко марки, чиито уреди няма да ви разочароват. Това са марки като Condair и Nordmann. Голяма част от пароовлажнителите на реномираната швейцарска марка Condair са способни да работят по всяка от споменатите по-горе технологии за изпаряване на водата. Тоест купувайки си въпросните уреди, вие ще можете да използвате метода за изпаряване на водата, който е най-подходящ за вашите нужди. Nordmann също е чудесна марка, която поддържа високи стандарти в производството и чиито пароовлажнители изпълняват без проблем функциите, за които са създадени.

Какво друго да търсите при покупка на пароовлажнители?

При покупка на пароовлажнители трябва да се съобразите и с това, къде точно смятате да ги използвате. Ако ще ги употребявате на открито, то трябва да направите адекватен за целта избор, като се насочите към системи за открит монтаж, които могат да работят дори при сурови зимни условия. Купувайки си такъв тип пароовлажнители, няма да се притеснявате за това къде и кога ще ги инсталирате. Тези пароовлажнители ще ви вършат работа винаги и на всяко място, което е чудесна опция.

За кого са подходящи моделите пароовлажнители?

Пароовлажнители 3
Пароовлажнители – Свържете се с нас!

Пароовлажнителите са подходящи за почти всички видове процеси в бита и индустрията, при които трябва да се повиши влажността на въздуха, като тяхно основно предимство е високата хигиена. Тези устройства играят важна роля в поддържането на оптимална влажност и имат няколко ключови предимства:

За индустриални процеси, при които нивото на влажност е критично: Пароовлажнителите добавят допълнително количество вода във въздуха, когато това е необходимо. Правят го бързо, прецизно и хигиенично.

За хора с дихателни проблеми: Пароовлажнителите помагат на хората с астма, бронхит и алергии, като поддържат влажността на въздуха в оптимални стойности. Това може да намали риска от изсушаване на лигавицата и да подобри дихателните функции.

За дома и офиса: През студените месеци въздухът в затворени пространства често става много сух. Пароовлажнителите могат да предотвратят изсушаване на кожата, раздразнения и други проблеми, свързани с ниската влажност. Подходящо регулираната влажност може да създаде по-комфортна и релаксираща атмосфера в дома и офиса и по този начин да помогне за подобряване на настроението и намаляване на стреса.

За бебета и малки деца: Влажният въздух е особено важен за здравето и комфорта на бебетата и малките деца. Пароовлажнителите могат да помогнат при проблеми като изсушена кожа и обриви.

Защо да закупите пароовлажнители от Climaset.net?

Причина 1 защо да закупите пароовлажнители от Climaset.net: Реномирани и актуални модели

Climaset.net ви предлага реномирани и актуални модели пароовлажнители. При нас ще намерите най-новите уреди от каталозите на споменатите по-горе марки. Пароовлажнители, които работят ефективно и спазват последните стандарти във връзка с процедурите по изпаряване на водата и овлажняване на въздуха. Пароовлажнители, които са способни да изпълняват всички по-горе посочени методи за изпаряване на водата. Когато си купите такива пароовлажнители, вие ще можете във всеки момент да избирате на кой метод за изпаряване на водата да заложите на база моментната ситуация и личните си предпочитания.

Причина 2 защо да закупите пароовлажнители от Climaset.net: Конкурентни цени

Пароовлажнители 4
Пароовлажнители от Climaset

Друго преимущество, което Climaset.net ви гарантира, са конкурентните цени за пароовлажнители. Инвестицията в пароовлажнители не е никак малка, така че при всички случаи е препоръчително да търсите конкурентни цени. И, разбира се, да проверявате дали тези цени ще ви осигурят пароовлажнители с желаното качество. Пароовлажнители, чиито свойства и функции им позволяват да отговорят на изискванията ви и на специфичните условия във вашите помещения. Точно такива пароовлажнители ще ви предостави екипът на Climaset.net, защото оптималното съотношение между качество и цена е водещ принцип в нашата дейност.

Причина 3 защо да закупите пароовлажнители от Climaset.net: Пълно обслужване

Когато си купувате пароовлажнители от Climaset.net, вие можете да получите и пълно обслужване. То включва дейности по инженеринг, доставка на поръчаните уреди, монтаж, последващ сервиз и предоставяне на необходимата поддръжка. Накратко казано, в услугата за пълно обслужване се включва всичко, което е нужно на клиентите на Climaset.net. Заявявайки допълнителната услуга пълно обслужване към поръчката на пароовлажнители от Climaset.net, екипът ни ще е на ваше разположение и ще гарантира комфорта ви при употребата на закупените уреди.

Доверете се на Climaset.net, за да постигнете максимално ефективно и същевременно хигиенично овлажняване на въздуха в своите помещения. По този начин ще може да се създаде среда, която е оптимална за процесите и хората във вашия бизнес. Здравето е аспект, който трябва винаги да бъде приоритет и с който компромиси не са допустими!

keyboard_arrow_up