Ултразвуковите овлажнители са сравнително прости и същевременно изключително енергийно ефективни уреди. Ключовият компонент в този вид уреди са т.нар. ултразвукови дюзи. Това са малки компоненти със специфична мембрана, която вибрира с много висока честота – няколко милиона пъти в секунда. Тези вибрации увличат водата по определен начин и я карат да се разпръсква под формата на миниатюрни капки и по този начин се формира водна мъгла. Процесът е лесен за контрол, което позволява прецизно поддържане на желаните нива на влажност и същевременно се реализира с много ниска консумация на енергия. Дюзите са много надеждни и ако работят при подходящи условия, без проблем могат да бъдат използвани в продължение на над 10000 работни часа, като същевременно не е необходима почти никаква поддръжка за тях.

Защо обаче при толкова много предимства, тази технология не е много популярна? Отговорът е прост. Защото имат и някои недостатъци. Основният проблем е, че този тип системи, както и повечето други адиабатни овлажнители, нямат никакви хигиенни функции – те просто разпръскват водата, която им бъде подадена. Поради тази причина е изключително важно те да бъдат захранвани само с много чиста вода – обикновено осмозна или дейонизирана. Такова пречистване обаче не е никак просто и евтино и част от предимствата от високата енергийна ефективност и непретенциозно обслужване на ултразвуковото овлажняване се губят. Когато трябва да бъде изградена система за пречистването на водата специално за овлажнителите, то за малки обеми на овлажняване, системите стават твърде скъпи, сложни и неефективни. Затова този вид овлажняване обикновено е подходящо, където има пречистена вода налична заради други процеси на обекта.

Ултразвуковите овлажнители могат да се използват както за овлажняване във въздуховоди, така и за директно овлажняване на помещенията. Включително има и модели с много малки капацитети, които се използват като настолни уреди.

Изберете ултразвукови овлажнители

Ултразвукови овлажнители

Ултразвукови овлажнители – за какво служат?

Ултразвукови овлажнители са уреди, които повишават влажността на въздуха в помещенията. Те работят посредством т.нар. ултразвукови дюзи – малки елементи, чиито мембрани вибрират с изключително висока честота. Вибрациите увличат водата и я разпръскват под формата на множество миниатюрни капки. Те водят до формирането на своеобразна водна мъгла. По този начин уредите от категория „Ултразвукови овлажнители“ повишават влажността на въздуха.

Предимства от употребата на ултразвукови овлажнители

Ултразвукови овлажнители 1
Ултразвукови овлажнители – Научете повече!

Предимствата от употребата на ултразвукови овлажнители за повишаване на влажността на въздуха в помещенията са няколко. Ще се постараем да ги обясним възможно най-ясно в следващите редове:

Предимство 1 от употребата на ултразвукови овлажнители: Ниска консумация на енергия

Едно от най-големите предимства на ултразвуковите овлажнители на въздух е ниската консумация на енергия. Тази технология е една от най-икономичните за производство на пара.

Предимство 2 от употребата на ултразвукови овлажнители: Тези ултразвукови овлажнители не внасят нито латентна нито явна топлина в помещенията. Поради това те не натоварват допълнително климатичната инсталация и ги прави особено подходящи за използване в помещения, които се нуждаят от целогодишно охлаждане – такива пощения са технически помещения, сървърни помещения.

Предимство 2 от употребата на ултразвукови овлажнители: Прецизно поддържане на влажността

Качествените ултразвукови овлажнители позволяват максимално прецизно да се поддържат желаните нива на влажност в едно помещение. Ако ги използвате правилно, въздухът във вашето помещение няма да бъде нито твърде сух, нито прекалено влажен. По този начин ще успеете да изградите в съответното помещение среда, която отговаря изцяло на вашите изисквания.

Предимство 4 от употребата на ултразвукови овлажнители: Ниски експлоатационни разходи

Освен, че консумират малко електроенергия ултразвуковите овлажнители не изискват сложна поддръжка. Основно изискване обаче е, те да бъдат използвани с вода с подходящи параметри.

Предимство 5 от употребата на ултразвукови овлажнители: Устойчивост на дюзите

Жизненият цикъл на дюзите продължава над 10 000 работни часа и то без да е необходима почти никаква поддръжка за избраните ултразвукови овлажнители. Единствено трябва да се осигури вода с правилните параметри.

Кои марки ултразвукови овлажнители предлагаме ние?

Ние, от Климасет ООД сме подбрали ултразвукови овлажнители, които могат да бъдат инсталирани според различните сепцифики на обектите и едновременно с това имат добро отношение цена / качество. Предлагаме ултразвукови овлажнители на фирма Danvex и AirWin. Моделите на Danvex, които карат потребителите да ги предпочетат спрямо другите ултразвукови овлажнители са по-големите размери и възможността в техните резервоари да бъде заредено значително количество вода. Предимство на моделите ултразвукови овлажнители е също монтирането им на колелца, която позволява тяхното лесно преместване. Това е изключително важно, ако уредите не са свързани към определена водопроводна мрежа и се налага да се зареждат редовно.

Ултразвуковите овлажнители на AirWin пък са подходящи за монтаж във въздуховод. Могат да се използват в вентилационни системи.

За кого са подходящи моделите ултразвукови овлажнители?

Ултразвукови овлажнители 2
Ултразвукови овлажнители от Climaset

Ултразвуковите овлажнители са подходящи за потребители, които целят да поддържат оптимална влажност във въздуха. Промишлените ултразвукови овлажнители най-често се използват в индустриални помещения – цехове и складове за хартия, дърво, места за съхранение и производство на тъкани, Чисти помещения и лаборатории, микроелектрониката, центрове за данни.

Освен това ултразвуковите овлажнители могат да предпазят дървени мебели и подове от напукване, което може да се случи при ниска влажност. За декоративните растения, които изискват по-висока влажност, ултразвуковите овлажнители също са чудесно решение.

Ултразвуковите овлажнители са безопасни и ефективни за поддържане на правилната влажност в стаите, където са бебета и малки деца. Уредите са от полза и във високоелектростатични среди, където се натрупва статично електричество.

Важно е да се избере подходящият модел, който отговаря на нуждите на конкретната ситуация и пространство, за да се осигури оптимална влажност и комфорт за всички хора там.

Няколко важни причини защо да закупите ултразвукови овлажнители от Climaset.net

Причина 1 защо да закупите ултразвукови овлажнители от Climaset.net: Съвременни модели

Ултразвукови овлажнители 3
Ултразвукови овлажнители – Свържете се с нас!

Нашето богато портфолио включва водещите и актуални модели ултразвукови овлажнители на гореспоменатите престижни марки. Уредите са разработени чрез най-новите технологии и притежават всички посочени вече предимства. В случай че разполагате с пречистена вода, без никакво съмнение тези модели ще ви свършат прекрасна работа. Те ще овлажнят ефикасно въздуха в помещението и ще ви помогнат да създадете оптимална среда.

Причина 2 защо да закупите ултразвукови овлажнители от Climaset.net: Конкурентни цени

По-горе споменахме като част от предимствата на новите модели ултразвукови овлажнители това, че са енергийно ефективни и че на практика поддръжката им е възможно най-малка. Закупувайки ултразвукови овлажнители именно от Climaset.net, вие ще си гарантирате още едно предимство във финансов аспект. Конкурентните цени, които предлагаме, несъмнено са в полза на потребителя. Формираме ценовата си политика на база сериозно проучване на пазара и на възможностите на родните потребители. Тоест освен качествени ултразвукови овлажнители, ние ще ви предложим и такива, чиито цени са достъпни и можете да си ги позволите.

Причина 3 защо да закупите ултразвукови овлажнители от Climaset.net: Пълно обслужване

Когато купувате ултразвукови овлажнители от Climaset.net, вие може да заявите услугата за пълно обслужване. При избирането на тази опция, ние ще извършим не само продажбата на избраните от вас ултразвукови овлажнители, но и техния монтаж, както и при необходимост последващи дейности, свързани със сервиза и поддръжката. Ние ви спестяваме подобни досадни ангажименти, което ще ви позволи да се фокусирате изцяло върху употребата на уредите. Екипът на Climaset.net е винаги на ваше разположение и ще ви помогне да използвате закупените ултразвукови овлажнители максимално ефективно, извличайки всички ползи от тях.

Доверете се на Climaset.net, за да получавате само най-доброто! Ние държим на качеството не само на продуктите, които предлагаме, но и на всички включени към тях услуги. Нашият екип се гордее със своя професионализъм и отзивчивост. Клиентският ни сервиз е на ваше разположение, за да отговори на всички възникнали въпроси и да ви даде най-добрия съвет относно избора и поддръжката на уредите.

keyboard_arrow_up