Газовите котли са изключително подходящ вариант за отопление и осигуряване на битова гореща вода. Те изключително надеждни като устройства, имат висока ефективност, компактни размери и добра цена. Всички тези предимства ги правят един от най-предпочитаните начини за отопление на местата, където има газ.

Гамата на газовите котли покрива изключително широк диапазон от мощности, като могат да задоволят нуждите за топлинна енергия, както на битовите потребители, така и на индустрията.

Газовите котли за къщи и за апартаменти вече са изцяло кондензационни, което гарантира висока енергийна ефективност на потребителите. Този тип газови котли  могат да се разделят основно на едноконтурни и двуконтурни. Двуконтурните имат допълнителен пластинчат топлообменник, който през който може проточно да се подгрява битова гореща вода.

Газов котел

Един от основните начини за подобряване на ефективността на газовия котел е като се оптимизира неговата горелка – сърцето на вашето отопление. За целта Viessmann представиха в новите си котли новата газова горелка: MatriX-Plus. Структура от неръждаема стомана, която е устойчива на високи темепратури оползотворява пълноценно  трайно висока ефективност и намалява сервизните разходи. Ето как я представят от Viessmann:

Горелка за газов котел Viessmann

Дизайнът на газовите котли става все по-изчистен и се вписва идеално в интериора. Газовият котел на Viessmann може да изглежда например така:

Gaz

Предлагаме пълната гама газови котли на немския концерн Viessmann, както и на италианскata компания Ferrli.

keyboard_arrow_up