Вентилаторните конвектори представляват вътрешни тела за климатична инсталация работеща с охладена или загрята вода. Те се използват съвместно с инсталации с термопомпи, водоохлаждащи агрегати, котли. Могат да бъдат двутръбни и четиритръбни в зависимост от това какви са нуждите на обекта.

Предлагаме всички вентилаторни конвектори на марките: OLIMPIA SPLENDID, INNOVA, ACTION CLIMA, GREE.

Вентилаторен конввектор за скрит монтаж

Ветнилаторните конвектоир могат да се използват както за отопление, така и за охлаждане. Те работят много добре с термопомпени инсталации и водоохлаждащи агрегати. Доста интересен вариант на вентилаторен конвектор е този за скрит монтаж. Той може да се вгради в подходяща мебел или ниша в стената, като се оставят само декоративни решетки. Така осигурявате комфорт без да виждате климатичното тяло.

Вентилаторен конвектор с лъчист панел

Доста популярни на последък станаха тънките модели на вентилаторните конвектори INOVA. Освен стилния дизайн и малката дълбочина, има модели, които са с лъчсит панел, блаогдарение на който през зимните месеци конвектора може да се изпозлва по-дълго време на минимална скорост на вентилация, тъй като лъчистия панел отдава топлина независимо от скоростта на вентилатора.

Касетъчните вентилаторни конвектори са подходящи за помещения с окачен таван. Те подават охладения или топлия въздух равномерно в четирите посоки.

Това е един от най-предпочитаните варианти за климатизиране на офисни помещения. При някои от моделите има специално предвидено място за отвор през който може да се подава пресен въздух, в случай че на обекта се изгражда и вентилационна инсталация.

Вентилаторните конвектори работят с топлоносител вода, но вътрешните тела могат да изглеждат и като стенните климатици, които сме свикнали да виждаме почти навсякъде. Тези модели обаче са сравнително слабо популярни.

keyboard_arrow_up