Подовото отопление е едно от най-актуалните и модерни решения за отопление. Основната причина затова е несравнимия комфорт, който предлага то. Когато подовете на помещенията са затоплени, усещането за комфорт и уют са уникални и не могат да бъдат постигнати с друга система.

В миналото подовото отопление се свързваше най-вече с електрически варианти, което беше доста неефективно и също така много ограничаваше избора на подови покрития. Това вече не е така. В съвременните системи за подово отопление като топлоносител се използва най-вече вода или етиленгликол в някои специфични ситуации. Това позволява и много по-широк избор на топлоизточници – котли на газ, пелети, твърдо гориво, термопомпи, ТЕЦ и др. Тъй като в подовото отопление температурата на топлоносителя обикновено е доста по-ниска от останалите типове отопление – обикновено в диапазона 35-40°C, то в много случаи тези системи освен висок комфорт, предлагат и много добра енергийна ефективност. Особено, когато за топлоизточник се използва термопомпа или кондензен газов котел, то по-ниската температура на топлоносителя има пряко отношение към по-високата енергийна ефективност и съответно по-ниските експлоатационни разходи. Изберете за топлоизточник термопомпа Мицубиши.

Също така вече почти всички видове подови настилки имат подходящи варианти, които да се съчетават с подово отопление – плочки, паркет, бетон или каквото друго пожелаете. Просто попитайте доставчиците на съответните настилки и те ще Ви предложат решение.

Нашата фирма предлага системи за подово отопление от лидерите в бранша – Viessmann, Rehau, Henco и др. В следващите статии може да прочетете за предимствата на всяка една от тях, а ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

keyboard_arrow_up